Patrick van Elteren, Keurslager

Keten duurzaam varkensvlees Elfra Hoeve

Keten duurzaam varkensvlees Elfra Hoeve

Ons Varkensvlees komt uitsluitend  van de Elfrahoeve uit Achtmaal waarbij op een duurzame, veilige en ambachtelijk wijze varkens worden gehouden.

De varkenshouders Ellie en Frans Kools hebben een mooi zijn familiebedrijf die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en waarbij de zorg voor de dieren nog van zelfsprekend is. De boeren letten zoveel mogelijk op het milieu en het welzijn van hun dieren. De varkens hebben een dierwaardig leven, met veel licht, lucht en bewegingsruimte. Zij beschikken altijd over vers drinkwater en 'speelgoed'. Daarnaast zijn eisen opgesteld op het gebied van welzijn, milieu en vervoer. Van boerderij tot slager; in de hele keten zijn afspraken gemaakt om energie te besparen en milieubelasting te voorkomen.

De kraamstal

Voordat er in het kraamhok weer een nieuwe zeug komt, wordt het hok schoongespoten en ontsmet en wordt de zeug ook gewassen en ontsmet.

Een zeug is drie maanden, drie weken en drie dagen (115 dagen) drachtig. Een week voor de verwachte geboorte van de biggen brengen we haar naar de kraamstal. Deze heeft speciale kraamhokken. In het kraamhok heeft de zeug een box om te voorkomen dat ze op de biggetjes gaat liggen. De biggen hebben in het kraamhok een eigen biggennest en er zijn zachte matjes waarop de biggen kunnen liggen. Aan de box hangt een jutte zak waar de zuig haar nestdrang mee kan bevredigen. Zijn de biggetjes geboren dan krijgen zij deze jutte zak met de geur vd moeder erin waardoor de biggetjes een lekker veilig voelend nestje tot hun beschikking hebben. Ook hangen er speciale verwarmingslampen om de biggetjes warm te houden. De vloer van het biggennest bestaat uit zacht kunststof.

De kraamstal

Patrick van Elteren, Keurslager

Kerkstraat 4
4751NH Oud Gastel
0165513502
0165511822

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 08:00 - 17:30
donderdag 08:00 - 17:30
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 15:00
zondag Gesloten