Patrick van Elteren, Keurslager

Centrale productie slagerij

Uw keurslager Patrick van Elteren is een gezond bedrijf, onder leiding van Patrick van Elteren, dat kan bogen op jaren ervaring in elk aspect van het vak. De onderneming is gespecialiseerdin verschillende takken van de voedingsbranche. Het bedrijf is continue in beweging en volgt daarmee de markt. Zo waren er in 2013 nog 4 keurslagerijen, anno 2014 is er nog 1 keurslagerij, en wel in Oud Gastel. Door de concentratie van 1 keurslagerij in plaats van 4, kan van Elteren de focus leggen op het product en de klant hiermee optimaal van dienst zijn. Alle krachten zijn nu gebundeld waardoor er een krachtige, exclusieve slagerij is met vakbekwame en enthousiaste medewerkers.

Zo zijn wij actief in:

  • moderne keurslagerij
  • totaal catering, voor elk feest of evenement
  • centrale slagerij; compleet gecertificeerd volgens de EU richtlijnen en HACCP

Door eigen selectie van vee, de gehele verwerking van vee tot product in eigen huis en werkwijze volgens de HACCP-normen is het Oud Gastelse bedrijf uitgegroeid tot een volwaardig partner van diverse slagers en horeca.

De kennis van het vleesproduct, de drang om te groeien zonder in te boeten aan kwaliteit en de zelfverzekerdheid als het gaat om het werk en product dat geleverd wordt, zorgen ervoor dat Van Elteren Foodgroup is ontwikkeld tot een bedrijf dat continuïteit biedt in elk aspect van het werk. Voornamelijk regionaal alswel nationaal.

Van Elteren beschikt over 1 keurslagerij. De uitgebreide vitrine waar u kunt kiezen uit een uitgebreid assortiment vlees en vleeswaren van uitzonderlijk hoge kwaliteit vormt het hart van Keurslagerij Van Elteren. In de winkel krijgt u in één oogopslag een beeld van de ongekende diversiteit aan vleeswaren die we u te bieden hebben.

Productielocatie

Lagestraat 11
4751 RX Oud Gastel
tel: 0165 - 518351
fax:0165 - 511822
NL 667 EEG
info@vanelterenvlees.nl

VKI Voedselveiligheid

Traceerbaarheid is naast constante productkwaliteit en algemene voedselveiligheid een rode draad doorheen de productieketen. Traceerbaarheid is de herkomst van het vlees kunnen garanderen. Wij kunnen op onze beurt nagaan welke transporteur het dier heeft aangevoerd en wie de (laatste) afmester was. We "traceren" zelfs de krachtvoederleverancier.

Net als de rundvleeskwekers hebben ook de mengvoederproducenten een zelfcontrolesysteem opgezet: de Goede Mengvoeder Praktijken (GMP). We werken uitsluitend met deze leveranciers. Elk rund dat op ons slachthuis aankomt, is vergezeld van een identiteitskaart. Daarop staat een uniek nummer per dier. Gedurende het volledige produktieproces van het vlees blijft dit nummer de basis van de traceerbaarheid. We volgen dus de "voorgeschiedenis van het dier" van boer tot bord.

Voedselketen Informatie Formulier (VKI)
Vanaf 1 januari 2010 dienen minimaal 24 uur vooraf aan de levering van de dieren een VoedseKetenInformatie (VKI) formulier aanwezig zijn op de slachterij. Hierdoor is de slachterij in staat vooraf te controleren of de aan te voeren dieren aan onze kwaliteitseisen voldoen.

Slachterij

Slachtproces 
De levende dieren worden ontvangen in een ruime stal metvoldoende drinkwater. Na een rustperiode worden de dieren schoon gewassen met water en daarna verdoofd met behulp van een verdovingspistool. Deze werkwijze zorgt voor meetbaar minder stress bij de dieren. In combinatie met de moderne en hygiënische slachtmethoden zorgt dit voor een optimaal product, qua kleur, houdbaarheid en gewichtsverlies.

Voedselveiligheid 
Voedselveiligheid en traceerbaarheid zijn zeer belangrijk. De karkassen worden daarom doorlopend gecontroleerd op salmonella, het totaal kiemgetal, trichine, lysteria en enterobacteriën.

Huisslachting

Voor regionale boeren bieden wij de mogelijkheid hun varken, rund of lam via ons te laten slachten.  Wij kunnen vervolgens het dier geheel naar eigen wens verwerken voor uw diepvries. 

Tot de mogelijkheden behoort ook het compleet ingepakt en gestickerd af te leveren. Daarbij kunnnen we ook pakketten maken voor u, zodat u deze alleen nog dient uit te leveren.

Patrick van Elteren, Keurslager

Kerkstraat 4
4751NH Oud Gastel
0165513502
0165511822

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 08:00 - 17:30
donderdag 08:00 - 17:30
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 15:00
zondag Gesloten